Сказочный образ леса в научной фантастике (на материале произведений К. Саймака, А. и Б. Стругацких, К. Булычева) - Кибалка, Е.Н. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті виявляється поетика чарівно-казкового образу лісу у науково-фантастичних творах К.Саймака, А. і Б.Стругацьких, К.Буличьова. Визначаються принципи взаємодії фольклорних, літературних і науково-фантастичних прийомів в структурі образу. The article investigates the poetics of magic fairy-tale forest in the structure of science fiction texts by C. Simak, A. and B. Strugatskije, K. Bulychev. Principles of cooperation of folk-lore, literary and science fiction methods in the structure of forest are also determined.