Лапласиан по гауссовой мере и эргодическая теорема - Богданский, Ю.В.; Санжаревский, Я.Ю. (Український математичний журнал, 2015)
Розглянуто лапласіан, що породжений гауссовою мірою на сепарабельному гільбертовому просторі. Для відповідної однопараметричної напівгрупи встановлено ергодичну теорему. We consider the Laplacian generated by the Gaussian measure on a separable Hilbert space and prove the ergodic theorem for the corresponding one-parameter semigroup.