Об одной задаче, связанной с проблемой Хелгасона о носителе - Волчков, В.В.; Волчков, Вит.В.; Савостьянова, И.М. (Український математичний журнал, 2015)
Отримано розв'язок задачi про опис множини неперервних функцій на кільцевих підобластях n-вимірної сфери, які мають нульові інтеграли по всіх (n—1)-вимірних сферах, що обхоплюють внутрішню сферичну шапочку. Як застосування отримано сферичний аналог теореми Хелгасона про носій та нові теореми єдиності для функцій з нульовими сферичними середніми. We solve the problem of description of the set of continuous functions in annular subdomains of the n-dimensional sphere with zero integrals over all (n − 1)-dimensional spheres covering the inner spherical cap. As an application, we establish a spherical analog of the Helgason support theorem and new uniqueness theorems for functions with zero spherical means.