Слабо периодические меры Гиббса для HC-модели для нормального делителя индекса четыре - Хакимов, Р.М. (Український математичний журнал, 2015)
Вивчається HC-модель на дєрєві Кєлі. При деяких умовах на параметри показано, що існують слабко періодичні (не періодичні) міри Гіббса для нормального дільника індексу чотири. We study an HC-model on a Cayley tree. Under certain restrictions imposed on the parameters of the HC-model, we prove the existence of weakly periodic (nonperiodic) Gibbs measures for a normal divisor of index four.