Вияви дискурсу влади в українській радянській дитячій пресі 20–30-х років ХХ століття - Коротич, К.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Автор на матеріалі української радянської дитячої преси 1920–1930-х рр. розглядає вкраплення дискурсу влади на мовному рівні. Аналізує деякі опозиції радянської мовної картини світу. The author considers disseminations of power discourse on the material of the Ukrainian Soviet child’s press of 1920–1930s at linguistic level. Some oppositions of Soviet language picture of the world are analyzed.