Про особливий критичний випадок стійкості неавтономної істотно нелінійної системи - Вітриченко, І.Є. (Український математичний журнал, 2005)
Одержано достатні умови стійкості за Ляпуновим тривіального розв'язку неавтономної істотно нелінійної диференціальної системи в одному особливому критичному випадку. We obtain sufficient conditions for the Lyapunov stability of the trivial solution of a nonautonomous essentially nonlinear differential system in a special critical case.