Оценки энтропийных чисел и колмогоровских поперечников классов Никольского – Бесова периодических функций многих переменных - Романюк, А.С. (Український математичний журнал, 2015)
Знайдено порядкові оцінки ентропійних чисел класів Нікольського - Бєсова Brp,θ періодичних Функцій багатьох змінних у метриці простору Lq для деяких співвідношень між параметрами p i q. Одержані результати застосовано для встановлення оцінок колмогоровських поперечників цих же функціональних класів у просторі L₁. We establish order estimates for the entropy numbers of the Nikol’skii–Besov classes B p,θr of periodic functions of many variables in the space L q with certain relations between the parameters p and q. By using the obtained lower estimates of the entropy numbers, we establish the exact-order estimates for the Kolmogorov widths of the same classes of functions in the space L₁.