Знахідки вовчка сірого (Glis glis) в Полтавській області - Подобайло, А.; Миленко, Н.; Шевченко, С.; Севідов, В. (Праці теріологічної школи, 2017)
Переважна більшість даних про поширення вовчка сірого в Україні відноситься до Правобережжя. До цього часу було відомо лише 7 знахідок із п’яти областей Лівобережжя України. Виявлено і описано два нові місцезнаходження вовчка сірого. Два екз. зловлено у вересні 2016 р. в с. Прихідьки Пирятинського району Полтавської обл. Друга знахідка стосується с. Каплинці того ж району, де вовчка виявлено у старому садку в дуплі яблуні у травні 2017 р. Ці знахідки — одні з найвіддаленіших на схід від основної частини ареалу цього виду в Україні. Місця мешкання виду в регіоні перебувають під охороною Національного природного парку «Пирятинський». The majority of data on the distribution of the fat dormouse in Ukraine is known from the right-bank part of the country. By now, only 7 reports of the species were reported from 5 regions of Left-Bank Ukraine. Two new records of the fat dormouse were found. Two individuals were caught in September 2016 in Pryhidky village (Pyriatyn district, Poltava region). Another record was discovered in Kaplyntsi vil. of the same district, where the dormouse was found in May 2017 in an old garden in a hollow of an apple tree. These records are the easternmost ones within the main part of this species’ range in Ukraine. Natural habitats of the species in the region are under protection of Pyriatynsky National Nature Park.