О сильной матричной проблеме моментов Гамбургера - Загороднюк, С.М. (Український математичний журнал, 2010)
Отримано необхідні та достатні умови того, що сильна матрична проблема моментів Гамбургера має розв'язок. Описано всі розв'язки проблеми моментів. При цьому використано фундаментальні результати А. В. Штрауса про узагальнені резольвенти симетричних операторів. We obtain necessary and sufficient conditions for the solvability of the strong matrix Hamburger moment problem. We describe all solutions of the moment problem by using the fundamental results of A. V. Shtraus on generalized resolvents of symmetric operators.