Роль дитячої гри як бінарної опозиції реальності в художній структурі роману “Доктор Серафікус” В. Домонтовича - Куриленко, І.А. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Стаття присвячена аналізу одного з українських інтелектуальних романів 20-х рр. ХХ ст. – роману В. Домонтовича «Доктор Серафікус». Досліджується принцип ігрового підходу до дійсності в художній структурі твору. Статья посвящена анализу одного из украинских интеллектуальных романов 20-х гг. ХХ века – романа В. Домонтовича «Доктор Серафикус». Исследуется принцип игрового похода к действительности в художественной структуре произведения. The article is devoted to the analysis of one of the Ukrainian intellectual novels of the 1920s – of the «Doctor Seraficus» by V. Domontovych’s. The principle of the playing approach to reality in the artistic structure analyzing story.