Асимптотические оценки наилучших тригонометрических и билинейных приближений классов функций нескольких переменных - Романюк, А.С.; Романюк, В.С. (Український математичний журнал, 2010)
Встановлено точні за порядком оцінки величин найкращих M-членних тригонометричних наближень класів Бесова Br∞,θ у просторі Lq. Знайдено також точні порядки найкращих білінійних наближень класів функцій 2d змінних, що породжені функціями d змінних із класів Br∞,θ за допомогою зсувів аргументу. We obtain exact order estimates for the best M-term trigonometric approximations of the Besov classes B ∞,θ r in the space L q . We also determine the exact orders of the best bilinear approximations of the classes of functions of 2d variables generated by functions of d variables from the classes B p,θ r with the use of translation of arguments.