Мова сучасних абеток: лексичний та стилістичний аспект - Думанська, О.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Порушено важливу проблему дотримання норм української літературної мови у виданнях для дошкільників, акцентовано увагу на видавничій недбалості, яка шкодить формуванню у маленького читача мовленнєвої компетенції. An important problem of following Ukrainian literary language standards in publications for preschool children is raised in the article, the attention is concentrated on publishers’ negligence, which is harmful to the little reader’s language competence.