Перемешивание „по Ибрагимову”. Оценка скорости сближения семейства интегральных функционалов от решения дифференциального уравнения с периодическими коэффициентами с семейством винеровских процессов. Некоторые приложения. II - Бондарев, Б.В.; Козырь, С.М. (Український математичний журнал, 2011)
На підставі отриманих у першій частині роботи оцінок швидкості зближення інтегралів від сім’ї „фізичних” білих шумів з сім’єю вінерівських процесів встановлено оцінку швидкості зближення сім’ї розв’язків звичайних диференційних рівнянь, збурених деякими „фізичними” білими шумами, з сім’єю розв’язків відповідних рівнянь Іто. Розглянуто як випадок відокремленого від нуля коефіцієнта при випадковому збуренні, так і випадок не відокремленого від нуля коефіцієнта. In the first part of this work, we obtain estimates for the rate of approach of integrals of a family of "physical" white noises to a family of the Wiener processes. By using this result, we establish an estimate for the rate of approach of a family of solutions of ordinary differential equations, disturbed by some physical white noises, to a family of solutions of the corresponding Ito equations. We consider the case where the coefficient of random disturbance is separated from zero as well as the case where it is not separated from zero.