Структурні типи складно-суфіксальних іменників з суфіксом -ець (-ьць) в українській мові XI – XVIII ст. - Ліпич, В.М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
В статье на материале письменных источников украинского языка XI-XVIII ст. прослеживается динамика сложно-суффиксальной деривации имен существительних с формантом -ець (-ьць). The dynamics of compound-suffix derivation of nouns with suffix –ьсь on the basis of written sources of the Ukrainian language in XI-XVIII centuries is revealed in the article.