О наилучших полиномиальных приближениях целых трансцендентных функций многих комплексных переменных в некоторых банаховых пространствах - Вакарчук, С.Б.; Жир, С.И. (Український математичний журнал, 2014)
Для цілих трансцендентних Функцій f багатьох комплексних змінних m(m≥2), які мають узагальнений порядок зростання ρm(f;α,β), отримано граничні співвідношення між вказаною характеристикою зростання та послідовностями найкращих поліноміальних наближень f у банахових просторах Гарді Hq(Um) та банахових просторах Bm(p,q,⋋), що вивчались М. I. Гварадзе. Зазначені результати є поширенням на багатовимірний випадок відповідних тверджень R. S. Varga, А. В. Батирєва, S. M. Shah, A. R. Reddy, I. I. Шрагімова та Н. I. Шихалієва. For the entire transcendental functions f of many complex variables m(m≥2) of finite generalized order of growth ρm(f;α,β), we obtain the limiting relations between the indicated characteristic of growth and the sequences of best polynomial approximations of f in the Hardy Banach spaces Hq(Um) and in the Banach spaces Bm(p,q,⋋) studied by Gvaradze. The presented results are extensions of the corresponding assertions made by Varga, Batyrev, Shah, Reddy, Ibragimov, and Shikhaliev to the multidimensional case.