О решениях одного класса операторно-дифференциальных уравнений второго порядка в классе голоморфных вектор-функций - Велиев, С.Г.; Мирзоев, С.С. (Український математичний журнал, 2010)
Встановлено достатні умови повноти частини кореневих векторів одного класу операторних жмутків другого порядку, що відповідають характеристичним числам із деякого сектора, та доведено теорему про повноту системи елементарних голоморфних розв'язків відповідного однорідного операторно-диферен-ціального рівняння другого порядку. При цьому вказано коректну та однозначну розв'язність крайової задачі для даного рівняння, крайова умова якої містить лінійний оператор, та проведено оцінку норми оператора проміжної похідної, що входить до збуреної частини рівняння. We establish sufficient conditions for the completeness of a part of root vectors of one class of the second-order operator bundles corresponding to the characteristic numbers from a certain sector and prove the theorem on completeness of a system of elementary holomorphic solutions of the corresponding second-order homogeneous operator differential equations. We also indicate the conditions of correct and unique solvability of a boundary-value problem for the analyzed equation with linear operator in the boundary condition and estimate the norm of the operator of the intermediate derivative in the perturbed part of the equation.