Наилучшие среднеквадратические приближения целыми функциями конечной степени на прямой и точные значения средних поперечников функциональных классов - Вакарчук, С.Б.; Доронин, В.Г. (Український математичний журнал, 2010)
Одержано точні нерівності типу Джексона у випадку найкращого середпьоквадратичного наближення цілими функціями скінченного степеня ≤σ на прямій. Для класів функцій, означених за допомогою мажорант усереднених характерис тик гладкості Ω1(f,t),t>0, знайдено точні значення колмогоровського, лінійного та бернштейнівського середніх ν-поперечпиків, ν>0. We obtain exact Jackson-type inequalities in the case of the best mean square approximation by entire functions of finite degree ≤ σ on a straight line. For classes of functions defined via majorants of averaged smoothness characteristics Ω1(f, t ), t > 0, we determine the exact values of the Kolmogorov mean ν-width, linear mean ν-width, and Bernstein mean ν-width, ν > 0.