Метрические свойства функций, определяемых частичными автоматами - Некрашевич, В.В.; Олийнык, А.С.; Сущанский, В.И. (Український математичний журнал, 2010)
Охарактеризовано природні категорії, морфізми в яких визначаються частковими автоматами трьох типів: асинхронними, віконними і синхронними над скінченними алфавітами. Виділено підкатегорії, морфізми яких визначені скінченними автоматами. We characterize natural categories in which morphisms are defined by partial automata of the following three types: asynchronous automata, window automata, and automata synchronous over finite alphabets. We distinguish subcategories whose morphisms are defined by finite automata.