Мезофазообразование в тройной взаимной системе Na+,Pb2+ | (CH3)2CHCOO–, C15H31COO– - Мирная, Т.А.; Яремчук, Г.Г. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Методами ДТА и поляризационной политермической микроскопии изучены температурно-концентрационные области образования жидких кристаллов в тройной взаимной системе из пальмитатов и изобутиратов натрия и свинца. Методами диференційного термічного
аналізу та політермічної поляризаційної мікроскопії
вивчено температурно-концентраційні області утворення рідких кристалів у потрійній взаємній системі, що
складається з ізобутиратів та пальмітатів натрію і
свинцю. Temperature and concentration ranges
of liquid crystal formation in ternary reciprocal systems
of sodium and lead iso-butyrates and palmitate have been
studied by differential thermal analysis and hot-stage polarization
microscopy techniques.