Про асимптотичну відповідність між розв'язками стохастичних та звичайних рівнянь - Новак, І.Г.; Самойленко, А.М.; Станжицький, О.М. (Український математичний журнал, 2011)
Для слабонелинейной стохастической системы построена система обыкновенных дифференциальных уравнений, поведение решений которой на бесконечности подобно поведению решений исходной стохастической системы. For a weakly nonlinear stochastic system, we construct a system of ordinary differential equations the behavior of solutions of which at infinity is similar to the behavior of solutions of the original stochastic system.