Зарубіжна література в курсі дитячої літератури у ВНЗ - Пономаренко, Т.М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
В статті розглянуто питання про знайомство студентів з курсом зарубіжної літератури. Названо прізвища вчених, які займалися питаннями даного напрямку. Розкриті основні поняття англійської, німецької, французької літератури в області фольклору. Звернено увагу на авторів творів цих країн. Вказано проблеми, на які слід звернути увагу в майбутньому. In clause the questions on acquaintance of the students to a rate of the foreign literature are considered. The surnames of the scientists are named which were engaged in a question of the given direction the basic concepts of English, German, French literature in областе of folklore Are opened. The attention to the authors of products тэтих of the countries is inverted. The problems are specified, to which it is necessary to pay attention in the future.