Об усреднении эволюционных уравнений, возмущаемых случайными процессами со скачка - Коломиец, Ю.В. (Український математичний журнал, 1992)
Доводиться слабка збіжність мір, породжених розв’язками еволюційного рівняння, залежних від малого параметра, до єдиного розв’язку проблеми мартингалів, що відповідає стохастичному еволюційному рівнянню. Коефіцієнти вихідного рівняння залежать від випадкових марковських процесів з стрибками. Weak convergence of measures generated by solutions of an evolutionary equation dependent on a small parameter to the unique solution of the martingale problem corresponding to the stochastic evolutionary equation is proved. The coefficients of the initial equation depend on random Markov processes with jumps.