Розвиток метафоричності мовлення молодших школярів засобами використання літературних загадок - Шапка, О.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Стаття присвячена проблемі розвитку метафоричності мовлення молодших школярів засобами використання українських літературних загадок. Розглядається система роботи над загадками як один із шляхів введення метафори у мовлення школярів, значення метафори для розвитку мислення й естетичної виразності мовлення. Article is devoted to a problem of development of metaphoricalness of speech of younger schoolboys by means of use of the Ukrainian literary riddles. The system of work above riddles as one of ways of introduction of a metaphor at speech of schoolboys, value of a metaphor for development of thinking and aesthetic expressiveness of speech is considered.