Особливості розкриття проблеми ініціації дитини в українській новелістиці порубіжжя ХІХ–ХХ століть - Лопушан, Т.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті розглядаються особливості розкриття новелістами межі ХІХ-ХХ століть проблеми ініціації як етапу становлення і розвитку особистості дитини в момент переходу від дитинства до дорослості. The peculiarities of discoveries of child`s initiation in Ukrainian novel of the XIX-XX centuries border. In this article special features of such a problem as creation and development of a human individium at the moment between being f child and becoming a grownup person is observed. This research is made by novelists of the XIX-XX centuries border.