Леся Українка і діти - Тарасинська, І.З.; Нечепоренко, Л.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Стаття присвячена аналізу розвитку української дитячої літератури другої половини ХІХ століття та з'ясування місця в ній художніх творів Лесі Українки. Відзначається важлива роль Лесі Українки в інтелектуалізації української дитячої літератури на межі ХІХ–ХХ століть. Статья посвящена анализу развития украинской детской литературы второй половины ХІХ века и определения места в ней творчества Леси Украинки. Отмечается важная роль Леси Украинки в интеллектуализации украинской детской литературы рубежа ХІХ – ХХ веков. The article is dedicated to the analysis of development of Ukrainian children's literature of the end XIX-th century and to the determination of the part of Lesia Ukrainka belles – letters in it. Lesya's Ukrainka important role in intellectualization of Ukrainian children's literature of the ХІХ – ХХ century is pointed out.