Марія Грінченко – перекладачка творів для дітей: адаптаційна стратегія в перекладацькій творчості - Думанська, М.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Висвітлено теоретичне і практичне значення перекладацької творчості Марії Грінченко. Показано оригінальність перекладних текстів письменниці для дітей, доведено їхню потенційну здатність до сучасного видавничого втілення. We have elucidated the theoretical and practical importance of Maria Hrinchenko’s creation. We have shown the originality of the writer’s translated texts for children and proved their potential capability for modern publishing realization.