Розвиток природно-господарських систем у просторовій економіці - Степенко, О.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2014)
Обґрунтовано необхідність застосування просторового підходу в дослідженні закономірностей розвитку природно-господарських систем. Визначено основні фактори формування природно-господарської системи, необхідні для поповнення резервів і запасів господарських ресурсів для забезпечення потреб національного та регіонального відтворення. Побудовано матрицю відносин основних компонентів природно-господарської системи для конкретизації основних взаємодіючих компонентів. Висвітлено предметний зміст розвитку природно-господарських систем у просторовій економіці. The necessity of applying the spatial approach while investigating the features of natural-economic systems is founded. The main factors of forming the natural-economic system needed to replenish backlogs and stocks of economic resources to meet the needs of national and regional reproduction are defined. It is constructed a matrix of relations of major components of natural-economic systems to specify the basic interacting components. It is revealed the subject content of natural-economic systems development in spatial economics.