Адаптація економічного механізму екологічної політики до кризових умов економіки - Шевченко, І.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2014)
Реалізація екологічної політики в Україні можлива за умови ефективного використання та впровадження таких економічних методів, інструментів, механізмів природокористування, завдяки яким можливо не лише призупинити вже традиційний екологічний регрес економічного поступу України, котрий вона демонструє, інерційно рухаючись шляхом погіршення якості довкілля та екологічних умов господарювання, а й дійсно реалізувати імплементацію екологоорієнтованих підходів у стратегії власного соціально-економічного розвитку. Implementation of environmental policy in Ukraine is possible upon condition of effective using and introduction of such economic methods, tools and mechanisms of nature using thanks to which is possible not only to suspend ecological regression of Ukraine’s development moving inertially to deterioration of environment and ecological conditions of economic management, but actually implement eco-oriented approaches in the strategy of socio-economic development.