Особливості капіталізації земельних ресурсів як основного засобу виробництва у сільському господарстві - Третяк, Н.А. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2014)
Проаналізовано особливості земельних ресурсів як основного засобу виробництва у різних галузях. Досліджено існуючі погляди на капіталізацію земельних ресурсів. Визначено та виділено проблеми використання земельних ресурсів як основного засобу виробництва у сільському господарстві. Виділено напрями інвестицій та підтримки у сільське господарство. Запропоновано механізми управління земельними ресурсами, що збалансують взаємодію природи та господарства в єдиному середовищі. Досліджено особливості капіталізації земельних ресурсів як основного засобу виробництва в сільському господарстві у забезпеченні сталого
розвитку економіки країни. Визначено необхідні державні та приватні інвестицій для стійкого ведення сільського господарства. The features of land resources as the main means of production in various branches are analysed. Existing views of capitalization of land resources are investigated. The problems of using the land resources as main means of production in agriculture are defined and allocated. The directions of investments and support of agriculture are allocated. The governance mechanisms of land resources which will balance
the nature and economy interaction in the uniform environment are offered. The features of capitalization of land resources as main means of production in agriculture in providing of sustainable development of national economy are investigated. The necessary state and private investments to ensure steady farming are defined.