Людина не зі страху. Пам'яті Юрія Бадзя (Слово і Час, 2018)
1 вересня 2018 р. відійшов у Вічність Юрій Васильович Бадзьо –
літературознавець, учасник українського правозахисного руху,
політичний діяч, публіцист. Політв'язень радянських тюрем і
концтаборів (1979 – 1988), член Національної ради ДПУ (1992 –
1996), заступник голови Конгресу національно-демократичних сил
України (1992 – 1995), член НСПУ, лауреат премії Фундації Омеляна
і Тетяни Антоновичів (США). Нагороджений орденом “За заслуги”
ІІІ ст. (2005) і ІІ ст. (2009).