Світоглядні трансформації процесів еволюційної інтеграції: макроекономічна модель формування потенціалу сталого розвитку - Микитенко, В.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2014)
Сформульовано та обґрунтовано послідовність реалізації процедур у замкненому циклі формалізації оптимальної для України макроекономічної моделі формування потенціалу сталого розвитку, яку запропоновано інкорпорувати до прикладного інструментарію оригінального організаційно-економічного механізму управління потенціалом сталого розвитку. За результатами розробки концептуально-аналітичної моделі реалізації процесного впливу здійснено: побудову дворівневої структури організаційно-економічного механізму; ідентифікацію щільності взаємозв’язків та взаємозалежностей між базовими елементами системи державного регулювання економіки при запровадженні у практику положень Концепції оцінювання потенціалу сталого розвитку процесно-замкненого типу з урахуванням домінант теорії макросистемної еволюції держави. It is formulated and grounded the sequence of procedures’ implementation in a closed cycle of formalization of optimal for Ukraine macroeconomic model of sustainable potential development, which is proposed to be incorporated to the applied toolkit of an original organizational and economic mechanism of sustainable development potential management. As a result of development of conceptual and analytical model of the influence process implementation, it is carried out: а) the designing of a two-level structure of the organizational and economic mechanism; b) the identification of interconnections and interdependencies density between the basic elements of the state economy system
regulation while introducing into practice the provisions of the Concept of sustainable development capacity assessment of process-closed type, taking into consideration the dominants of the macrosystem state evolution theory.