Болгарська колонізація Південної Бессарабії наприкінці ХVІІІ – у першій половині ХІХ ст. - Дроздов, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті розкрито етапи та особливості колонізації болгарами Південної Бессарабії наприкінці
ХVІІІ – у першій третині ХІХ ст., проаналізовано політику російського уряду щодо болгар-
переселенців. В статье раскрыты этапы и особенности колонизации болгарами Южной Бессарабии в конце XVIII – в
первой трети XIX вв., проанализирована политика российского правительства в отношении болгар-
переселенцев. The stages and the characteristics of the Bulgarian colonization of Southern Bessarabia at the end of the XVIII
– the first third of the XIX century were developed, the Russian Government’s policy towards the Bulgarian settlers
was analyzed in the article.