Ювілей Миколи Аркаса в Миколаєві - Кремінь, Т. (Краєзнавство, 2013)
10 січня громадськість Миколаївщини у приміщенні науково-педагогічної
бібліотеки вшанувала 160-ліття з дня народження свого земляка
Миколи Миколайовича Аркаса (7січня 1853 – 26 березня 1909) – видатного
українського композитора, автора опери «Катерина», «Історії України-Русі»,
засновника «Просвіти» в Миколаєві, із діяльністю якого пов'язують
духовне пробудження на півдні країни