Філософський факультет Львівського університету в австрійський період (від відновлення до утраквізації навчального закладу) - Качмар, В.; Тарнавський, Р. (Краєзнавство, 2013)
Йдеться про кафедральну структуру, професорсько-викладацький склад і навчально-науковий процес на філософському факультеті Львівського університету впродовж 1784–1871 років. Проаналізовано навчальні дисципліни гуманітарного, природничого та технічного спрямування, які читалися студентам філософського факультету, а також подано хронологію його деканів. Речь идёт о кафедральной структуре, профессорско-преподавательском составе и учебно-научном процессе на философском факультете Львовского университета в 1784–1871 годах. Проанализировано учебные дисциплины гуманитарного, природоведческого и технического направлений, которые преподовались студентам философского факультета, а также подано хронологию его деканов. Deals with cathedral structure, professors, educational and scientific process at the Philosophical Faculty of Lviv’s University during 1784–1871. Analyzed subjects of humanitarian, natural and technical direction, which were read to students of the Philosophical Faculty and submitted chronology of the faculty’s deans.