Діяльність подільського духовенства зі збереження архівної спадщини на території Поділля в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. - Старенький, І. (Краєзнавство, 2013)
У статті розглядається еволюційний процес формування архівів на Поділлі в ХІХ – на початку ХХ ст., охорона архівної спадщини на початку ХХ ст., законодавче оформлення необхідності збереження архівних матеріалів у період Української революції. В статье рассматривается эволюционный процесс формирования архивов на Подолье в XIX – начале ХХ в., охрана архивного наследия в начале ХХ в., законодательное оформление необходимости сохранения архивных материалов в период Украинской революции. In this article the evolutionary process of the archives on the tail of the nineteenth - early twentieth century., health archival heritage in the early twentieth century, legislative support necessary preservation of archival materials during the Ukrainian revolution.