Дворянські садиби Чернігівщини як об'єкти краєзнавчо-туристичної роботи - Русанов, Ю. (Краєзнавство, 2013)
У статті висвітлюються питання історії відомих дворянських родин Чернігівщини,
спорудження та облаштування ними власних садиб, які сьогодні можуть використовуватися як
об'єкти для екскурсійної та краєзнавчо-туристичної роботи. В статье рассматриваются вопросы истории известных дворянских семей Черниговщины,
строительства и обустройства ими собственных усадеб, которые сегодня могут использоваться в качестве
объектов экскурсионной и краеведческо-туристической работы. The article highlights the issue of the history of the famous manorial families of Chernihivshchyna; buildings and
the provision of the necessary facilities in their estates. In the nowadays these constructions could be used as the objects
of excursion and tourism local history works.