"Історик і мрійник" (до 120-річчя від дня народження Василя Митрофановича Базилевича) - Матяш, І. (Краєзнавство, 2013)
У статті висвітлено основні віхи життя історика Василя Митрофановича Базилевича (1893-
1942), показано його внесок у розвиток спеціальних історичних дисциплін, музейництва,
краєзнавства, києвознавства, декабристознавства. В статье раскрыты основные вехи жизни историка Василия Митрофановича Базилевича (1893-1942),
показан его вклад в развитие специальных исторических дисциплин, музейного дела, краеведения,
киевоведения, декабристоведения. The article highlights the major milestones of life of a historian Basil Mitrofanovich Bazylevych (1893-1942) as
well as his contribution to the specialized historical disciplines, museum research, ethnology, the study of Kiev, the
study of Decembrists.