Михайло Максимович та його діяльність у Золотоніському повітовому земстві - Козоріз, В. (Краєзнавство, 2013)
Стаття присвячена дослідженню маловідомих фактів біографії видатного українського
вченого М.О. Максимовича, які стосуються його діяльності у якості гласного Золотоніського
повітового земства у 1865-1870 роках. Зокрема, автор доводить, що діяльність М.О. Максимовича
в цей період мала значний вплив на становлення системи народної освіти в Золотоніському повіті
Полтавської губернії. Статья посвящена исследованию малоизвестных фактов биографии выдающегося украинского ученого
М.А. Максимовича, касающихся его деятельности в качестве гласного Золотоношского уездного земства в
1865-1870 годах. В частности, автор доказывает, что деятельность М.А. Максимовича в этот период
имела значительное влияние на становление системы народного образования в Золотоношском уезде
Полтавской губернии. The article is devoted to the research of little-known facts in the biography of the outstanding Ukrainian scientist
M.A. Maximovich concerning his activity in the character of the zemstvo councillor of Zolotonosha zemstvo of
uyezd in 1865-1870. In particular, the author is proving that the activity of Maximovich in that period had a considerable
influence on the coming into being of the national education system in Zolotonosha uyezd of Poltava
province.