Вплив високого тиску і температури на структуру та властивості твердого сплаву WC–6Co - Андреєв, І.В.; Гнатенко, І.О.; Лисовенко, С.О.; Гаргін, В.Г. (Сверхтвердые материалы, 2018)
Наведено результати досліджень баротермічної обробки твердого сплаву WC–6Co при високому (7 ГПа) тиску. Показано, що така обробка твердого сплаву призводить до погіршення основних фізико-механічних характеристик, зокрема міцності під час стику і коерцитивної сили, що обумовлено збільшенням кількості дефектів у структурі карбідної фази твердого сплаву. Приведены результаты исследований баротермической обработки твердого сплава WC–6Co при высоком (7 ГПа) давления. Показано, что такая обработка твердого сплава приводит к ухудшению основных физико-механических характеристик, в частности прочности при сжатии и коэрцитивной силы, что обусловлено увеличением количества дефектов в структуре карбидной фазы твердого сплава. The results are presented of the barothermal treatment studies of a WC–6Co hard alloy at high pressure (7 GPa). It is shown that such a treatment of hard alloy leads to the deterioration of the basic physico-mechanical characteristics, specifically the strength at the contact, and the coercive force, which is stipulated by the increase of the defects amount in the structure of the carbide phase of the hard alloy.