Гадяцькі акти другої половини ХVІІ століття у серійному виданні "Універсали українських гетьманів" - Маслак, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті на основі універсалів розкривається місце і роль міста Гадяча в процесі українського
державотворення як рангової маєтності українських гетьманів. В статье на основе универсалов раскрывается место и роль города Гадяча в формировании украинского
государства как рангового имения украинских гетманов. In the article on the basis of universals the place and role of town of Gadyach in the process of the Ukrainian
state formation as a rank of Ukrainian hetmans’ ownership have been studied.