Отамани повстанців Гадяцького краю (1920-1923 рр.) - Ревегук, В. (Краєзнавство, 2013)
Стаття висвітлює збройну боротьбу за державність України на теренах Гадяцького повіту
Полтавської губернії протягом 1920-1923 років. Предметом дослідження є отамани повстанських
загонів Л. Христовий, Ф. Буховецький, О. Коваль, І. Крупський та В. Тяло. Статья освещает вооруженную борьбу за государственную независимость Украины на территории
Гадячского уезда Полтавской губернии в течение 1920-1923 годов. Предметом исследования являются атаманы повстанческих отрядов Л. Христовой, Ф. Буховецкий, А. Коваль, И. Крупский и В. Тяло. The article lights up the armed fight for the state system of Ukraine in Gadyach district of the Poltava area during
1920-1923. The article of research are atamans of insurgent detachments of L. Khrystovuy, F. Buhovetskuy, О.
Koval, І. Krupskuy and V.Tyalo.