Боротьба спецслужб П. Скоропадського з антигетьманським підпіллям - Гай-Нижник, П. (Краєзнавство, 2013)
У статті висвітлюються заходи спецслужб Української Держави (Гетьманату П. Скоропадського) у боротьбі з антигетьманським підпіллям у 1918 році, зокрема діяльність Осібного
відділу Власного Штабу гетьмана та департаменту Державної Варти Міністерства
внутрішніх справ. Вказано на заходи щодо запобіганню діяльності більшовицького підпілля в
Україні, окремих угруповань білого руху та опозиційних українських соціалістичних партій тощо. В статье показаны действия спецслужб Украинской Державы (Гетманата П. Скоропадского) в борьбе
с антигетманским подпольем в 1918 г., в частности деятельность Особого отдела Собственного Штаба
гетмана и департамента Державной Варты Министерства внутренних дел. Указано на мероприятия по
упреждению деятельности большевистского подполья в Украине, отдельных групп белого движения и
оппозиционных украинских социалистических партий и т.п. The article highlights the intelligence activities of the Ukrainian State (Hetmanate Skoropadskiy) in controlling
antyhetmanskym underground in 1918 particular activity apart Department Own Staff Hetman State Guard and the
Department of the Interior Ministry. Specified on measures for the prevention of the Bolshevik underground in
Ukraine, some groups of white movement and opposition Ukrainian socialist parties and more.