Структура населення сотенного містечка Пирятина: історико–демографічний аналіз за матеріалами Румянцевського опису 1765-1769 рр. - Ночовний, Ю. (Краєзнавство, 2013)
У статті за матеріалами Румянцевського опису досліджується населення сотенного
містечка Гетьманщини Пирятина. Визначається чисельність та статевовікова структура
його мешканців. В статье исследуется население сотенного города Гетьманщины по материалам Румянцевской описи
Пирятина. Определена численность и поло-возрастной состав его жителей. The article examines the population centesimal town Hetmanate the materials Rumyantsev describe Piryatin.
Determine the size and sex-age structure of its inhabitants.