Вернадські та їхні родичі - Томазов, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті простежується родовід Вернадських, витоки якого сягають козацьких часів. Саме з цього славного роду походить один з найзначніших учених ХХ ст. Володимир Іванович Вернадський. Вернадські породичалися з іншими відомими українськими родами – Констан тиновичами, Старицькими, Короленками, Модзалевськими, серед яких було також чимало цікавих особистостей. В статье исследуется родословная рода Вернадских, истоки которого уходят в эпоху казаччины. Именно из этого славного рода происходит один из значительнейших ученых ХХ в. Владимир Иванович Вернадский. Вернадские были связаны родством и с другими известными украинскими родами – Констинтиновичами, Старицкими, Короленками, Модзалевскими, среди которых было немало интересных личностей. In the article has been researched Vernadskiy kin’s genealogy what begins the Cossacks time. Of exactly this famous kin comes Volodymyr Ivanoych Vernadskiy what is one of distinguished scientist of 20th century. The Vernadskiys were related to other famous Ukrainian families – the Konstantynovyches, the Starytskiys, the Korolenkos and the Modzalevskiys. There were many outstanding persons among them.