Полтавські сторінки життя і творчості Володимира Вернадського - Самородов, В.; Кигил, С. (Краєзнавство, 2013)
У статті викладено факти біографії академіка В.І. Вернадського, які свідчать про його тісні
зв'язки з Полтавщиною, а також найбільш повні відомості про його родинні зв'язки з
письменником В.Г. Короленком. В статье изложены факты биографии академика В.И. Вернадского, показывающие его тесную связь с
Полтавщиной, а также наиболее полные сведения о его родственных связях с писателем В.Г. Короленко. Biographical facts of academician V. Vernadsky, which proves his close connection with Poltava region, and the
most complete information about his relation with the writer V. Korolenko are given in the article.