Судочинство у мирових судах Волині у другій половині ХІХ ст. (сторінки однієї архівної справи) - Панченко, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті охарактеризовано процедуру провадження cправ у мировому суді на Волині у другій половині ХІХ ст. На основі однієї архівної справи, простежено хід судового засідання та головні процесуальні норми. В статье охарактеризовано процедуру производства в мировом суде на Волыни во второй половине ХІХ века. На основе одного архивного дела описан ход судебного заседания и главные процессуальные нормы. In the article it characterizes procedure of judicial trial in peace’s courts of Volyn in the second half of 19th century. Based on materials of one archive case, it retraced course of judicial session and main process norms.