Діяльність анархістів-синдикалістів серед одеських моряків (1906–1913 рр.) - Савченко, В. (Краєзнавство, 2013)
Висвітлюється історія формування в Одесі підпільної синдикалістської організації «Союзу
чорноморських моряків» та нелегальної профспілки моряків «Реєстрація», діяльність
анархістів - синдикалістів, які обрали Одесу центром своєї пропаганди на Чорному морі в
1906-1913 роках. В статье освещается история формирования в Одессе подпольной синдикалистской организации
«Союза черноморских моряков» и нелегального профсоюза моряков «Регистрация», деятельность
анархистов-синдикалистов, которые избрали Одессу центром своей пропаганды на Черном море в
1906-1913 гг. The articlecovers the history of formation of the Odessa underground syndicalist organization «Union of the
Black Sea Sailors» and activities of anarchists-syndicalists who chose Odessa as the center of their propaganda on
the Black Sea in 1906-1913.