Перший секретар ВУЧК (Сторінки біографії старшого майора державної безпеки Олександра Розанова) - Бажан, О.; Золотарьов, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті, спираючись на архівні джерела, вперше детально відтворено основні етапи життя
О.Б. Розанова та його роль у створенні та керівництві радянськими спецслужбами в Україні. В статье, опираясь на архивные источники, впервые детально отражены основные этапы жизни А.Б.
Розанова и его роль в создании и руководстве советскими спецслужбами в Украине. On the basis of archive sources the article represents in detail ,for the first time, the main stages of O.Rosanov’s
life and his role in creating and running Soviet Special Services in Ukrainel.