Православні культові споруди Сімферополя (кінець ХVIII - початок ХІХ ст.) - Іщенко, Е. (Краєзнавство, 2013)
На підставі дорадянських описів Таврійської єпархії розроблено реєстр православних культових споруд Сімферополя кінця XVIII – початку ХХ століття. Інформація подається за хронологією появи споруд. Відновлено коротку історію православних храмів, каплиць, домових церков міста. Встановлено сучасну долю святинь. На основе досоветских описаний Таврической епархии был составлен список православных культовых сооружений Симферополя конца XVIII – начала XX века. Реестр подается по хронологии появления сооружений. Также представлена краткая история православных храмов, часовен, домовых церквей города. Установлена современная судьба святинь. On the basis of the pre-Soviet descriptions of Taurida eparchy a list of the Orthodox Church buildings of Simferopol of the end of XVIII – the beginning of XX century was compiled. The list is submitted by the chronology of the appearance of buildings. Also a brief history of every Orthodox Church, chapel, house church of the city is constituted. A modern fate of shrines are established.