Творчо-мистецька діяльність Сидора Воробкевича у контексті національно-культурного життя Буковини другої половини ХІХ століття - Залуцький, О. (Краєзнавство, 2013)
У статті розглядається культурно-просвітницька діяльність буковинського композитора Сидора Воробкевича в контексті процесу розвитку української музичної культури краю, прагнення
об'єднання усіх українців в єдину українську державу. В статье рассматривается роль культурно-просветительской деятельности буковинского композитора
С. Воробкевича в развитии украинской музыкальной культуры региона, сплоченности и объединения украинской нации в единое государство. The article examines the role of cultural and educational activities Bukovina composer S. Vorobkevicha in development
of Ukrainian musical culture of the region, unity and unification of the Ukrainian nation in a single state.